BANGKOK THAILAND - VERVOER TIPS & TRICKS

Met 8 miljoen inwoners is Bangkok een echte metropool. En ja, deze 8 miljoen mensen reizen elke dag allemaal van A naar B: één van de redenen dat het verkeer vaak vast staat. Als je net in Bangkok arriveert kan het drukke verkeer best overweldigend zijn en vraag je jezelf af hoe JIJ als reiziger het snelst of best op je plek van bestemming komt. Taxi, skytrain en metro, Tuk Tuk, bus, veerboot, wandelen? In deze blog lees je hoe je vanuit Europa naar Bangkok reist, op welke manier je het beste van BKK airport naar het centrum reist, hoe je jezelf vervoert in Bangkok zelf en alle tips & tricks rondom vervoer in Bangkok!VLIEGEN OP BANGKOK

 • Suvarnabhumi Airport (BKK): het vliegveld waar alle intercontinentale vluchten en een aantal domestic flights op vliegen. Dit hypermoderne, grote vliegveld ligt op 30 km van het centrum van Bangkok. Vluchttijd AMS - BKK: 11/12 uur rechtstreeks. Wij vlogen met Qatar Airways via Doha, Qatar naar BKK. We hebben echt een top vlucht gehad: goede plekken en beenruimte, top multimedia systeem, erg lekker eten en heel vriendelijke staff.

 • Don Muang Airport (DMK) : het vliegveld waar de meeste domestic flights en low-cost airlines op vliegen. Dit is een ouder en kleiner vliegveld op 25 km van het centrum van Bangkok. Als je van BKK naar DMK reist voor een overstap kun je gebruik maken van de gratis shuttlebus die tussen de twee vliegvelden rijdt (reistijd 50 minuten tot 2 uur afhankelijk van het verkeer).BKK AIRPORT NAAR BANGKOK CITY

 • Airport Rail Link: op de -1/B1 verdieping vind je de trein die BKK airport met Makkasan Station verbindt. Koop vooraf een kaartje bij de balie. Vanaf Makkasan Station kun je verder reizen met het openbaar vervoer verder het centrum in. Prijs BKK airport naar Makkasan Station: 150 TBH. Reisduur: 20 minuten. Reisduur Makkasan Station naar Khao San Road (backpackers) omgeving met openbaar vervoer: 1,5 tot 2 uur.

 • Airport Bus: ga naar de 'Airport Bus Counter' op de 1e verdieping van BKK. Hier vertrekken ongeveer elk half uur tussen 5 uur 's ochtends en 12 uur 's nachts airport bussen naar 4 verschillende wijken in Bangkok: Silom, Khao San Road, Sukhumvit en Hua Lumpong Railway Station. Prijs: 150 TBH. Reisduur: hangt af van de drukte maar gemiddeld 60 minuten.

 • Public Taxi: volg de bordjes 'Public Taxi' naar de 1e verdieping van BKK. Loop naar buiten en ga in de rij staan voor de 'public taxi' balie. Hier krijg je een ticket toegewezen voor een specifiek taxi standplaats nummer. Tip: zeg (het liefst in Thais, thank your friend Google Translate later) voor je instapt dat je alleen op meter wilt rijden. Wilt de chauffeur dat niet, stap dan niet in en wacht op de volgende taxi bij dezelfde taxi standplaats. Gemiddelde prijs public taxi inclusief tol: 400 TBH. Reisduur: hangt af van de drukte maar gemiddeld 45 tot 60 minuten. BIG TIP: na 11/12 uur vliegen vanuit Europa heb je écht geen zin om moeilijk te doen en adviseer ik je gewoon een taxi te nemen die je rechtstreeks naar je accommodatie brengt. Heb je meteen alle tijd om vanuit de taxi alle indrukken van Bangkok in je op te nemen. Want, dat het een drukke wereldstad is met ruim 8 miljoen inwoners mag duidelijk zijn!HOE JE JEZELF VERVOERT IN BANGKOK

 • Taxi: Nog steeds één van de meest gebruikte vervoersmiddelen in busy Bangkok. Niet een aanrader als je in de spits ergens naartoe wil, maar voor de rest prima en je kunt er koel zitten door de airco. Denk er altijd aan om een taxi te nemen die op meter rijdt en dit vooraf af te spreken met de chauffeur. Lees alle tips & tricks onderaan deze blog! Het starttarief van een taxi ligt meestal rond de 35 TBH en voor een uur betaal je +- 100 TBH.

 • Skytrain en metro: Bangkok heeft een moderne, snelle en schone skytrain die op een rails boven de wegen heen rijdt. De metro is ondergronds. Voor veel wijken die wat verder van het oude centrum van Bangkok vandaan zitten is dit de ideale manier om snel naar verschillende plekken te reizen. Je betaald +- 15 tot 25 TBH per ritje. Omdat wij in het oude centrum een accommodatie hadden, was alles op loop of taxi afstand en hebben we hier geen gebruik van hoeven te maken. En ook niet kunnen maken, want in dit gedeelte van Bangkok is de skytrain (nog?) niet aangelegd.

 • Tuk Tuk: Ben je eigenlijk wel in Bangkok geweest als je GEEN TukTuk ritje hebt gemaakt? Wat ons betreft een echte MUST!! Geen local die zichzelf er tegenwoordig nog meer vervoert, maar het geeft de Thaise vibes als geen enkel ander vervoersmiddel! Wij vonden het super tof om in ieder geval één keer een korte rit mee gemaakt te hebben. Hoe leuk om door de straten van Bangkok te scheuren (ja, hou je stevig vast!) en te beleven "damn, ik ben écht in Bangkok!". Een TukTuk heeft gemiddeld dezelfde prijs als een taxi, lees hierover meer onderaan bij de tips & tricks.

 • Bus: Bussen zijn in Bangkok het goedkoopste vervoersmiddel, maar deze staan ook vaak vast in het verkeer wat het veruit het minst snelle vervoersmiddel maakt. Voor +-15 TBH neem je een airco-bus. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt omdat andere vervoersmiddelen makkelijker waren, maar mocht je er wel gebruik van maken hou er dan rekening mee dat het een (redelijk ingewikkeld) bus-netwerk is dat zowel nummers als kleuren heeft en er vrijwel niemand Engels spreekt. Voor dagtrips vanuit Bangkok, die je op iedere hoek van de straat kunt boeken, vertrekken de mini-vans vaak rond Khao San Road.

 • Veerboot: De veerboot word door reizigers het meest gebruikt om via het water makkelijk bij het Grand Palace en de Wat Arun te komen. Voor +- 5 tot 40 TBH ga je naar de overkant van de Chao Praya rivier. Best of all: hier hoef je geen rekening met files te houden ;)

 • Fiets: Bangkok op een andere manier ontdekken doe je zéker met een fiets! Dikke aanrader is de Co van Kessel Bicycle & Boat Tour met een lokale gids. Lees hier hoe wij dit hebben beleefd.

 • Wandelen: Eerlijk is eerlijk, de benenwagen (zoals mijn oma zou zeggen) is en blijft onze favoriet. Zeker voor relatief korte afstanden zie je het meest als je gewoon lekker de tijd neemt en rond wandelt. Kijk rond en GENIET!TIPS & TRICKS - BANGKOK TRAFFIC

 • Hou altijd een rijdende taxi of Tuk Tuk aan i.p.v. een stilstaande die op de volgende toeristen staat te wachten. Een rijdende taxi hou je aan door met je hand van boven naar beneden te zwaaien.

 • Geef direct aan dat je op meter wilt rijden (taxi) en stap uit als de chauffeur dit niet wilt of een prijs wilt onderhandelen. Volgende taxi beter. Let op dat er geen doek over de meter hangt (scam!).

 • Onderhandel bij een Tuk Tuk vooraf de prijs. Deze liggen gemiddeld hetzelfde als de taxi of net iets hoger.

 • Leer een aantal standaard woorden en zinnen in het Thais. De lokale bevolking zal je dankbaar zijn als je ze begroet of bedankt in hun eigen taal! Begroet de taxi chauffeur met een heel vrolijke "Sawadeeeeee Kha/Krap" en zeg dat je al vaker in Thailand bent geweest.

 • Geef aan dat je geen winkels of een "stadstour" hoeft te zien om te voorkomen dat je langs de winkels en restaurants van familie en vrienden gaat (waar de chauffeurs een commissie over krijgen) en pas een aantal uur later op je plek van bestemming bent!

 • Zorg dat je je adres van bestemming in Thais bij hebt, de meeste chauffeurs spreken geen Engels en kunnen zich beter en sneller oriënteren hoe naar je plek van bestemming te rijden.

 • Zorg voor gepast geld om te voorkomen dat de taxichauffeur geen wisselgeld terug heeft. Het is gebruikelijk om het eindtarief naar boven af te ronden (VB. 94 TBH naar 100 TBH afronden).

 • Last but not least: je gaat anyhow een keer "gescamd" worden in de zin van dat je meer gaat betalen voor iets dan iemand anders. Dit hoort een beetje bij de cultuur. Lach erom en volgende keer beter.Dit waren al mijn tips & tricks over vervoer in Bangkok. Wij vonden de Tuk Tuk super vet en hebben positieve ervaringen gehad met de taxi, de veerboot over de Chao Praya rivier en klongs & gewoon lekker wandelen door de stad. Heb jij nog toffe tips voor Bangkok? Of heb jij DE vervoerstip die nog ontbreekt ? Laat het me dan zeker weten via één van onderstaande media! Vind ik leuk!

Instagram: @hungryftworld en #hungryftworld

Pinterest: Hungry for the world

E-mail: info@hungryftworld.com

Blog: www.hungryftworld.com