BRUGGE - TRAVEL GUIDE

De romantische (UNESCO) stad Brugge heeft genoeg bezienswaardigheden en hotspots voor een dag of weekend weg! Wandelend door de pittoreske straatjes van Brugge ga je even terug in de tijd toen Brugge een echte Middeleeuwse handelsstad was met mooie reien en traditionele oude gebouwen. Eigenlijk loop je door één groot openluchtmuseum waar alle bezienswaardigheden en leuke adresjes ook nog eens dicht bij elkaar liggen! Win-win want dan heb je mooi alle tijd om ook de Bourgondische kant van Brugge te ontdekken. Geniet van wafels, pralinés, Belgische frites en Brugse zot biertjes. In deze blog vertel ik je alle tips, hotspots en hidden gems in de Belgische stad Brugge!TO DO - MARKT + BELFORT


Midden in Brugge vind je De Markt. In de Middeleeuwen werd dit gebruikt als handelsplek, nu vind je er vooral terrasjes en koetsen die je maar al te graag een rondje door Brugge willen rijden. Op de Markt vind je naast het indrukwekkende Provinciaal Hof ook het Belfort (€10) : de Middeleeuwse klokkentoren van 83 meter hoog. Als je alle 366 treden omhoog loopt heb je vanaf boven een prachtig panorama uitzicht over Brugge.


Loop via het Burgplein langs het Stadshuis (€4) naar de Heilig Bloed Basiliek (€2,50) die gebouwd is met neo-gotische invloeden.
TO DO - BEGIJNHOF, MINNEWATER & GODSHUIZEN


Het Begijnhof bereik je via de Wijngaardbrug en een 18-eeuwse toegangspoort. Hier vind je de witte huisjes en een kloostertuin uit 1245 waar de ' begijntjes' leefde. Dit waren geëmancipeerde vrouwen die celibatair en vroom leefde. Vandaag de dag wonen er zusters en alleenstaande Brugse vrouwen.Vlak naast het Begijnhof vind je het Minnewater- meer, park en brug, ook wel bekend als "Lovers Bridge & Park". De legende verteld het verhaal van Minna die verliefd was op Stromberg, een boer van een nabijgelegen stam. De vader van Minna keurde de verliefdheid tussen Minna & Stromberg niet goed en besloot Minna uit te huwelijken aan een andere man. De nacht voor het huwelijk is Minna ver weggelopen. Toen Stromberg dit hoorde, is hij Minna gaan zoeken & heeft hij haar in het bos gevonden waar ze van uitputting in zijn armen is gestorven. Om Minna te eren heeft Stromberg bij het meer in het bos in een steen "Minna-water" gekerfd; dit is de plek van het huidige Minnewater.Vlakbij vind je ook Godshuis de Meulenaere. Vanaf de 14e eeuw werden door rijke burgers sociale woningen (godshuizen) opgericht voor arme bejaarden of weduwen: mooie wit gekalkte huisjes met groene binnentuinen. Verspreid over Brugge vind je er 46 waarvan het meeste nog steeds bewoond is door bejaarden. Leuk om even een kijkje in de binnentuin te nemen!
TO DO - ONZE LIEVE VROUWE KERK + BONIFACIUS BRUG


De prachtige Onze Lieve Vrouwe Kerk heeft de op één na hoogste bakstenen kerktoren ter wereld met binnenin kunstwerken van o.a. Michelangelo. De Bonifacius brug vóór de kerk is minstens zo fotogeniek!TO DO - DE MOOISTE REIEN + SECRET GARDEN


Ik hoor je denken: Reien? Wat zijn dat dan? Dat zijn de grachten in het centrum van Brugge, die vernoemd zijn naar de rivier Reie die vroeger door de stad stroomde. Veel straten worden door boogbruggetjes over de reien met elkaar verbonden, waardoor Brugge ook wel het Venetië van België wordt genoemd!Veel mensen maken een rondvaart over de reien (€8 voor 30 minuten), maar wij vonden het relaxter om onze eigen weg te bepalen en te wandelen. Minstens net zo mooi én een stuk rustiger! De mooiste reien zijn de Rozenhoedkaai (meest gefotografeerd), de Groenerei (typisch Brugs uitzicht omringd door groen) en de gouden Handrei (perfect voor een wandeling langs karakteristieke gevels).Zelf door Brugge struinen blijft het leukst! Ontdek leuke winkeltjes, musea en stap zeker eens één van de vele kantwinkels binnen waar Brugge bekend om staat. Op onze eigen ontdekkingstocht door Brugge kwamen we bij de kruising Augustijnenrei x Vlamingstraat. Tof uitzicht vanaf dit bruggetje en als je naar links loopt vind je de Pottenmakersstraat, waar je op nummer 18 een Secret Garden vindt. Buurtbewoners besloten samen dit verlaten huisje op te knappen en er een community garden te maken met kruiden en plantjes. Je kunt er niet (meer) binnen maar een super cute groen geveltje is het wel!
TO EAT - FOOD HOTSPOTS IN BRUGGE


BRUNCH & KOFFIE

 • Le Pain de Sebastien: wij begonnen onze dag hier met een Belgische koffiekoek, goede koffie & de geur van ambachtelijk versgebakken brood van zelfgekweekte tarwes. Zo lekker! Afhankelijk van wat ze hebben kun je hier ook brunchen met een belegd broodje, quiche of iets anders aan de lange tafel!

 • Oyya: scoor hier de meest lekkere Belgishce wafel voor on the go!

 • The Chocolate Line: tikkeltje toeristisch want midden in het centrum, maar hier vind je 1001 smaken chocolade van chocolatier Dominique Persoone en zijn vrouw Fabienne. Zo goed, dat ze in de Michelin gids zijn opgenomen!

 • Vero Caffe: leuke koffiebar met homemade taartjes, limo's & ijsthee.

 • Margritt: leuk adresje voor koffie met wat lekkers of een lunch.

 • Sanseveria Bagel Salon: de naam zegt het al, voor de allerlekkerste bagels moet je hier zijn!

 • That's toast: ook hier zegt de naam het al! Ruim keuze uit allerlei hartige en zoete toast gerechten.

 • Lunchboutique De Belegde Boterham: alleen open tijdens de lunch voor verse lunch gerechtjes in een mooi interieur!

 • Books & Brunch: brunch in een gezellige (tweedehands boeken) bibliotheek met zoet, salades, sandwiches, soep of wafels.

 • The Gulliver Tree: top adres voor de lunch met hele vriendelijke bediening. Ondanks dat de keuken net gesloten was voor de lunch, zorgde la mama van dit gezellige familie bedrijfje dat wij een heerlijke huisgemaakte soep met brood & beleg kregen.

 • Blackbird: moeten we volgende keer nog eens testen, maar gehoord dat alles wat je hier neemt geweldig lekker is! De menukaart en foto's zien er veelbelovend uit.

 • Maona: de allerlekkerste en mooiste smoothie bowls en salades van heel Brugge! Oh en sla zeker niet de superfood juices en overheerlijke broodjes over. Ik heb een serieuze crush op dit fijne zaakje! Maona, mochten jullie ooit iemand zoeken die net over de grens in Nederland een vestiging opent; i'm your girl!DINNER & DRINKS

 • Jilles Beer & Burgers: hier hebben we zó lekker gegeten! Na een dag vol indrukken opdoen smaakte niks zo goed dan een geweldig lekkere burger met Belgische frites. Oneindig keuze uit vlees-, vis-, kip- en vega burgers. Oh, en Belgische biertjes natuurlijk.

 • Fritkotten op de Markt: voor echte Belgische fritten met Belgische mayonaise ga je naar één van de twee fritkotten die al sinds 1897 op de Markt in Brugge staan.

 • De Garre: een bekend biercafé in een eeuwenoud pand, in het kleine straatje van Brugge.

 • Bierbrouwerij De Halve Maen: zie hoe de échte Brugse zot en Straffe Hendrik worden gebrouwen in de 500 jaar oude authentieke bier brouwerij, de laatste brouwerij in Brugge. Voor €11 (tussen 11:00 en 16:00) krijg je een rondleiding van 45 minuten met een Brugse Zot. Heel tof: panorama uitzicht over de stad vanaf het dak van de bierbrouwerij!

 • Bar'n: plaatje van een bar voor drinks & cocktails.

 • Groot Vlaenderen: fancy cocktailbar met prachtige cocktails!TO STAY - VERBLIJF EN VERVOER IN BRUGGE

 • Auto: Je kunt gratis parkeren bij verschillende Park & Ride parkings en met de fiets of het openbaar vervoer je weg naar het centrum van Brugge vervolgen. Wij parkeerde zelf heel centraal gelegen bij Parking 't Zand (max. €8,70 per dag).

 • Openbaar Vervoer: Als je met de trein in Brugge aankomt loop je in een kwartiertje van het station naar het centrum. Daarnaast vertrekt er ook elke 5 minuten een pendelbus tussen het station en het centrum van Brugge (€3 enkele rit).

 • Verblijf: Via Booking (klik hier voor €15 korting) of AirBnB (klik hier voor €25 korting) vind je verschillende leuke accommodaties in en rondom Brugge.Dit waren al mijn tips, hotspots en hidden gems in een complete Travel Guide voor één van de tofste steden in het België: Brugge! Wij hebben onwijs genoten van de mooie reien, de Brugse food hotspots & de pittoreske straatjes. Nog op zoek naar een leuke accommodatie om tijdens je staycation in Brugge te overnachten? Bekijk kamers en tarieven via Booking.com of AirBnB. Heb jij nog leuke tips voor Brugge of een andere bestemming waarvan je denkt dat ik die absoluut niet mag missen?! Laat het me dan zeker weten via één van onderstaande media! Vind ik leuk!


Instagram: @hungryftworld en #hungryftworld

Pinterest: Hungry for the world

E-mail: info@hungryftworld.com

Blog: www.hungryftworld.com