ZAKYNTHOS - BEACH HOTSPOTS

Bijgewerkt: 16 feb 2019

Zakynthos is voor velen bekend door Pinterest Perfect Shipwreck Beach. Benieuwd welke andere stranden minstens net zo mooi zijn?

​​

Dit zijn de 5 stranden op Zakynthos die je niet mag missen!Navagio - Shipwreck Beach

Navagio, ook wel bekend als Shipwreck Beach, ligt verstopt tussen de hoge kliffen in het noorden van Zakynthos in de Ionische Zee. Een hagelwit strand en de laatste rustplaats van het beruchte en iconische smokkelaarsschip Panagiotis. Navagio komt daarom regelmatig voor in lijstjes van de mooiste stranden ter wereld.

 

Je kunt Navagio alleen bereiken per boot: met een tour of zelf een boot huren. Vanaf Porto Vromi vertrekken meerdere keren per dag bootjes naar Navagio en de Blue Caves. Met zo'n tour heb je ruim de tijd om Navagio vanaf het water en vanaf het strand te verkennen. Ben je een thrillseeker? Verken Navagio dan vanaf boven door te basejumpen. Gewoon rustig van het uitzicht genieten kan ook van 300 meter hoogte bij Shipwreck Viewpoint bij Anafonitria.


Leuk om te weten | Het verhaal gaat dat het schip in 1980 in opdracht van de Italiaanse maffia vanuit Turkije is vertrokken met een vracht vol illegale sigaretten, maar dat deze door slecht weer strandde in deze baai. De bemanning vluchtte naar een ander strand om te ontkomen aan de Griekse marine die met volle macht naar ze op zoek waren. Zonder succes, want kort daarna zijn ze opgepakt. De lokale bevolking is op dat moment naar de baai gehaast en hebben alle sigaretten meegenomen. Sommige locals beweren dat de bevolking er zeker vier jaar lang van heeft kunnen roken. Op het Griekse eiland Kefalonia is nog steeds een taverne eigenaar die claimt de kapitein van het schip te zijn. Porto Vromi Anafonitria Beach

Anders dan de naam "Porto" Vromi doet vermoeden, moet je jezelf geen grote haven voorstellen. Porto Vromi - Anafonitria Beach is een mini baai met een tiental bootjes. Een stuk of drie gezellige Griekse mannen op leeftijd zitten hier op je te wachten om Zakynthos vanaf zee te laten zien. Vanaf dit punt ben je met de boot binnen 15 minuten op Navagio / Shipwreck Beach.

Voor of na de boottour plak je makkelijk een paar uurtjes aan je tripje vast om tot rust te komen in deze mini baai. Je vindt hier gratis ligbedjes en een kraampje met sandwiches en ijsjes. Rust op je ligbedje, spring van de "duikplank" het water in, flaneer op de rotsen of ontdek de onderwaterwereld met je snorkel.Xigia Beach

Spa-time! Vanuit de rotsen bij Xiga Beach stroomt natuurlijk collageen en zwavel het zeewater in, wat voor een babyzachte huid zorgt en het water bijna melkachtig kleurt. Via de kronkelende kustweg bereik je dit unieke strand aan de noord-oost kant van Zakynthos. Tijdens je autorit hiernaar toe heb je de meest geweldige panorama uitzichten. De baai van Xigia Beach ligt verscholen tussen de kliffen en ligt vanaf elf uur 's ochtends in de zon. Bovenaan de baai vind je een kleine parking en taverne met uitzicht op het schitterend Xigia.

Leuk om te weten | Bestel je eten en drinken op het strand! De eigenaar van de taverne laat je bestelling in een rieten mandje meters naar beneden zakken met een zelfgemaakte wielconstructie.
Porto Limnionas 

Via een avontuurlijke off-road track, bereik je onze persoonlijke favoriet: Porto Limnionas. Meer een baai dan een strand, maar mag absoluut niet in dit rijtje ontbreken! Zonder auto is Porto Limnionas erg moeilijk te bereiken en daarom is dit een stuk rustiger dan het gemiddelde strand op Zakynthos.

Bovenaan de baai maakte mijn hart in ieder geval een sprongetje: een azuurblauwe lagune en strandbedjes onder pijnbomen langs de zijkant. Je kunt een bedje al voor €3 per dag huren en vergeet zeker niet te eten bij de taverne waar je héérlijk Grieks kunt eten. Langs de uitgehakte trap in de rotsen loop je langs de bedjes naar het water toe waar je kunt snorkelen of zwemmen naar de zeegrot aan de overkant. 
Marathonisi

Marathonisi is een mini eiland gelegen in het National Marine Park. Huur een speedboat bij Agios Sostis (ongeveer €50 voor een dagdeel) en ontdek de omgeving rondom dit leuke eiland. Op Marathonisi zelf vind je één strook wit zand waar je heerlijk rustig kunt zonnen. De keuze is aan jou: op het strand zelf of op je eigen bootje met uitzicht op het mooie strand. 

Leuk om te weten | Marathonisi wordt ook wel Schildpaddeneiland genoemd. De vorm van het eiland lijkt op een schildpad: vanuit de lucht te spotten als je overdag op Zakynthos landt of opstijgt met het vliegtuig. Ook is Marathonisi één van de nestplaatsen van de Caretta Caretta schildpadden. Let op de houten huisjes of stukjes zand afgezet met een lint! Hier liggen de nestjes.