ZAKYNTHOS - FOOD HOTSPOTS

Bijgewerkt op: 16 feb 2019

Op Zakynthos vind je talloze tavernes en restaurantjes verspreid over het eiland, met allemaal een eigen publiek. Persoonlijk hou ik het meest van authentieke restaurantjes gerund door locals of plekjes waar je toevallig voorbij rijdt en verrast wordt door de meest lekkere gerechten. 


Dit zijn de zes leukste restaurantjes op Zakynthos die je niet mag missen!

​​Taverna El Greco - Agios Sostis

Met stip op nummer één staat taverna El Greco. Een gevalletje gelukstreffer want we reden er toevallig voorbij na een ochtend varen met de speedboat vanuit de haven van Agios Sostis. Rond een uur of twee zaten we tussen de locals waar de tafels vol met eten stonden. Taverna El Greco is een familie restaurant waar je keer op keer enthousiast en persoonlijk ontvangen wordt. Je eet bij El Greco in een groene, romantische tuin met overdag uitzicht op de groene vallei, en 's avonds zit je gezellig onder alle lampjes. 

Proeven: Gevulde wijnbladeren - Stifado - Gegrilde kip
Perfetto Snack Bar - Vassilikos

Een unieke ervaring op Zakynthos is om in een boomhut te eten. In het zuiden van Zakynthos vindt je Taverna Perfetto. Een klein restaurantje dat er op het eerste gezicht misschien niet direct aantrekkelijk uitziet: redelijk afgelegen en plastic stoeltjes. De boomhut met tafeltjes is hetgeen dat onze aandacht trok! Romantischer kan bijna niet! De eigenaar is een echte Griek en spreekt nagenoeg geen Engels. Wel wist hij ons trots uit te leggen dat hij de boomhut zelf bedacht en gebouwd heeft. Bucketlist, boomhut dinner: done!

Proeven: Souvlaki - Tirokafteri- Mezzes

​​Rakomeladiko - Zakynthos Stad

In één van de kleine straatjes rondom het Solomos en San Marco Plein vind je restaurant Rakomeladiko. Hier kun je op en top genieten van Griekse mezzes tussen de bomen in het straatje. Urenlang gezellig tafelen gegarandeerd!

Proeven: Saganaki - Gegrilde aubergines
Taverna Porto Limnionas - Porto Limnionas

Via een avontuurlijke off-road track bereik je Taverna Porto Limnionas. Deze taverne ligt boven aan een prachtige baai met een azuurblauwe lagune. Combineer een dagje zonnen aan deze prachtige baai met een heerlijke Griekse lunch. Hou er rekening mee dat deze taverna om +- 18:00 sluit. Vanaf het restaurant heb je prachtig uitzicht op de baai, de zee en de felgroene pijnbomen.

Proeven: Griekse salade - Geroosterd brood met tomatensalade - Kofta kebab

​​Keri Lighthouse Restaurant - Kerí 

Wanneer je van Kerí naar Keri Lighthouse rijdt vindt je onderweg het gelijknamige Keri Lighthouse Restaurant. Geniet hier van het waanzinnig mooie uitzicht tijdens een Griekse maaltijd. Probeer een plekje langs de reling aan de zijkant te bemachtigen om volledig zicht te hebben op de betoverende krijtrotsen van Myzithres.

Proeven: Gegrilde groenten met halloumi kaas - Tzatziki
Porto Azzurro Beach Bar & Restaurant - Vassilikos

Ken je dat gevoel, dat je het roadtrippen bent met de auto en plotseling megaveel honger hebt? Juist, dat hadden wij op het moment toen we voorbij Porto Azzurro reden. We besloten om de oprijlaan richting deze beach club in te slaan voor een tussenstop. We hebben hier misschien niet heel authentiek Grieks gegeten, maar lekker was het zeker! De strandbedjes hebben we overigens overgeslagen omdat we deze bijzonder prijzig vonden in vergelijking met b.v. Porto Limnionas. 

Proeven: Gegrilde inktvis met citroenmarinade - Cheese Burger 
Ken jij nog meer fijne restaurantjes op Zakynthos?