FREIBURG IM BREISGAU DUITSLAND - TIPS EN HOTSPOTS

De Duitse studentenstad Freiburg im Breisgau vind je in het Zwarte Woud, dicht bij de Franse en Zwitserse grens. Je kijkt je ogen uit in het karakteristieke Middeleeuwse centrum met zijn mooie architectuur! Een mix van pastel en traditioneel Duits. Voor mij persoonlijk mijn favoriete Duitse stad tot nu toe door zijn relaxte vibe. Ondanks dat de stad niet super groot is, is er genoeg te zien, doen en proeven om je hier één dag te vermaken. De perfecte tussenstop tijdens een roadtrip door Duitsland of verder Europa in. In deze blog vertel ik je alle tips en hotspots over Freiburg im Breisgau in Duitsland!MUNSTERPLATZ & FREIBURG MINSTER KATHEDRAAL

Freiburg heeft een compact stadscentrum, maar als je één middelpunt moet aanwijzen is dit de Munsterplatz waar je de Freiburg Minster kathedraal vindt. De roodbruine gotische kathedraal zie je bijna overal in de stad bovenuit steken. De kathedraal is vanbinnen groots maar vrij sober. Beklim de kathedraal voor een waanzinnig uitzicht over Freiburg! Op het plein zelf vind je kleurrijke architectuur met hier en daar gouden details. Super mooi! Pauzeer bij één van de velen terrasjes en geniet van het uitzicht.
MARTINSTOR & SCHWABENTOR

Aan de rand van het stadscentrum van Freiburg vind je de Martinstor en Schwabentor, die oorspronkelijk deel uit maakte van de 13-eeuwse stadsmuur. De Martinstor werd in de 16de eeuw als gevangenis gebruikt en als plek om “heksen” te verbranden, hier ligt vandaag de dag nog steeds een herinneringssteen voor.DE MOOISTE STRAATJES VAN FREIBURG IM BREISGAU & FREIBURGER BÄCHLE

De meest schattige en karakteristieke straatjes in Freiburg om doorheen te struinen zijn de Konviktstraße, Oberlinden, Herrenstrasse, Schusterstraße en de Rathausplatz met het Altes Rathaus. Kijk ook eens naar beneden tijdens je wandeling door de stad! Op het trottoir zal je zo nu en dan mozaïek zien liggen. Een bloem? Dan zat in het pand vroeger een bloemist. Een brood? Dan zat hier vroeger een bakker. Super tof! Tip: uitzicht over heel de stad heb je vanaf de Schlossberg.


Door heel (het historische deel) van Freiburg vind je de Freiburger bächle: goten met stromend water. Dit unieke watersysteem stamt uit de Middeleeuwen en was destijds bedoeld om branden te blussen en vee van water te voorzien. Tegenwoordig is het in de zomer bedoeld om de stad af te koelen, en zie je kindjes hun speelgoed bootjes er doorheen laten varen. Te cute! Locals zeggen dat wanneer je per ongeluk in een bächle stapt, je met een Freiburger zal trouwen.
STUDENTENBUURT VAN FREIBURG

Freiburg is een echte studentenstad! De universiteit van Freiburg staat erg goed aangeschreven, en dat trekt studenten vanuit heel Duitsland. Het contrast tussen de traditionele universiteit en de moderne universiteitsbibliotheek er tegenover kan haast niet groter, en geeft de mix tussen oud en jong in de stad goed weer. Lopend langs de universiteit, theater en de parken voel je de relaxte vibe die in Freiburg hangt het meest!SHOPPING & FOOD IN FREIBURG

De Kaiser Joseph Strasse is dé grote winkelstraat van Freiburg. Hier vind je Duitse en internationale winkelketens. In de straatjes hier omheen vind je lokale, kleinere boutiques.


Freiburg heeft volgens velen een perfect klimaat: de zon schijnt er erg vaak waardoor je rondom Freiburg veel wijnteelt ziet. Time to wine! Specialiteiten uit de regio om te proeven zijn de Schwarzwalder Kirschtorte, Flammkuchen en een Duits broodje bratwurst. Proef lokale biertjes bij Hausbrauerei Feierling en sluit je dag Mexicaans af bij The Holy Taco Shack of Yepa Yepa. Eten tussen locals? Ga dan naar de Markthalle foodcourt die in het oude gebouw van de Freiburger Zeitung zit. Hier vind je alles van sushi tot champagne bar.FREIBURG IM BREISGAU - VERVOER EN VERBLIJF

Freiburg im Breisgau ligt in het zuiden van Duitsland, in het Zwarte Woud. Wij kwamen met de auto naar Freiburg im Breisgau, wat vanaf Brabant ongeveer 5,5 uur rijden is. Wij combineerde één dag Freiburg met een wintersport vakantie in het Zwarte Woud. De stad is ook ideaal als tussenstop tijdens je roadtrip door Duitsland of zuidelijker naar Europa. Niet vergeten: een milieusticker is verplicht in Duitse steden en kun je onder andere halen bij de ANWB en GWK. Parking tip: de Schlossberg garage (€2 per uur).


Kom je met de trein? Dan kom je midden in het centrum aan op Hauptbahnhof Freiburg im Breisgau (6 uur vanuit Utrecht). Met het vliegtuig vlieg je op EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg. Verder reizen naar Freiburg doe je met de Flixbus (€19,90, 1 uur) of met de taxi (€125,00, 45 min). In Freiburg im Breisgau vind je genoeg appartementen of hotels via bijvoorbeeld AirBnB of Booking.Dit waren mijn tips en hotspots voor Freiburg im Breisgau! Deze Duitse stad heeft ons echt verrast! Karakteristieke straatjes, een historisch stadscentrum, mooie architectuur en de bijzondere bächle! Kortom: de perfecte plek voor één dagje uit tijdens je roadtrip door Duitsland of om te combineren met je vakantie in het Zwarte Woud. Ben jij wel eens in Freiburg im Breisgau geweest? Of heb je andere toffe tips voor leuke plekken? Laat het me dan zeker weten via één van onderstaande media! Vind ik leuk!

Instagram: @hungryftworld

Pinterest: Hungry for the world

E-mail: info@hungryftworld.com

Blog: www.hungryftworld.com