PRETPARK TIP - PHANTASIALAND DUITSLAND

Bijgewerkt: 11 apr 2019

Eén van onze favoriete pretparken is Phantasialand Duitsland in de plaats Brühl. Leuk is dat er vaak verschillende acties zijn om op je tickets naar Phantasialand korting te krijgen! Phantasialand is één van de drukst bezochte pretparken in Europa en dat is niet voor niets! Je kan Phantasialand namelijk beter omschrijven als Thema Park. De thema's zijn mega goed doorgevoerd en elk detail klopt hier! Super tof om écht even in Mexico, Afrika of in een Fantasy wereld te lopen. En uiteraard te genieten van alle attracties die verschillende wereldrecords hebben behaald.THEMAPARK: VAN CHINA TOWN TOT MEXICO

Van oudsher is Phantasialand zoals de naam al zegt gebaseerd op het fantasy en sprookjes thema. Door de jaren heen zijn er meer thema's bijgekomen en zijn deze thema's in het park doorgevoerd in elke themawereld. Tegenwoordig heeft het park zes thema's: Berlin, China Town, Mexico, Africa, Fantasy & Mystery. Het nieuwste gedeelte hoort bij het Mystery thema en is Klugheim: een mysterieus Middeleeuws dorp. In Klugheim vind je Middeleeuwse toiletten met zinken wasbakken en buiten zie je bordjes van een Taverne hangen. In China Town wandel je tussen allerlei gebouwen in de Chinese bouwstijl. En zó goed gebouwd dat je je echt in China waant! Wauw. Al wandelend komt de geur van noodles en loempia'tjes je tegemoet. In Africa kan je weer genieten van Afrikaanse dansers. En zo kan ik nog wel even doorgaan! Elk hoekje, elk gebouw, elk restaurant, elke entertainer is volledig in thema van de themawereld waar je op dat moment bent. Zo tof!

UNIEKE ATTRACTIES MET WERELDRECORDS

Het toffe van Phantasialand is dat het attracties heeft die je in andere pretparken in de Benelux niet zo snel tegen komt. Maar ook wereldwijd gezien heeft Phantasialand toch echt wel unieke attracties met verschillende wereldrecords. Hou jij van insane thrillseeker achtbanen? Dan moet je zeker high speed achtbaan Taron proberen die maar liefst 4 wereldrecords op zijn naam heeft staan. Hou jij net als mij wel van wat spanning, maar zijn de familie achtbanen spannend genoeg (LOL)? Dan is de langste en snelste boomerang achtbaan ter wereld Raik iets voor jou! In de zomer kun je genieten van twee toffe water attracties: de Chiapas Wasserbahn met de steilste afdaling ter wereld en de Riverquest die de hoogste wildwaterbaan ter wereld is.


Een groot voordeel van Phantasialand vind ik persoonlijk dat alles dicht bij elkaar ligt. Het is een compact pretpark wat ervoor zorgt dat je je tijd optimaal kunt benutten. Een eindje wandelen is natuurlijk altijd prima, maar in een pretpark besteed je je tijd liever aan het beleven van de attracties! Super handig is dat Phantasialand tegenwoordig een app voor je smarthphone heeft waarop je de actuele wachttijden bij de attracties kunt zien. Is het druk bij de ene attractie? Kijk je even op de app en loop je naar een andere attractie waar het op dat moment wat rustiger is. De actuele wachttijden klopte eigenlijk altijd en we waren gemiddeld 20 minuten kwijt aan wachttijd bij een attractie. Sommige attracties konden we zo doorlopen en bij de Taron en Chiapas Wasserbahn hebben we het langs gewacht (1 uur). Iets wat ze top doen: wanneer het drukker is waardoor je langere wachttijden hebt, sluit het park vaak pas later. Dit word dan aangegeven op de informatie borden die verspreid over het park staan en word omgeroepen.

FOOD

Aan lekker eten geen gebrek! Ook het eten is allemaal in thema. Super leuk! Zo hadden wij een grote portie heerlijke veggie noodles (€5,10) met loempia'tjes in China Town. Zo vind je in Berlin Heino's Kaffeehaus en een Waffelbäckerei voor lekkere koffietjes met taart en wafels. Genoten we van verse choco-fruit spiezen en sapjes in Mexico en gaan we de volgende keer een hapje eten bij de tapas bar die we nu te laat zagen! En uiteraard heb je ook overal gewoon ijsjes (€1,60) en frietjes met een hamburger of Duitse bratwürst met een drankje (€6,90).


Het eten en drinken op het pretpark is goed betaalbaar en voor een pretpark van goede, verse kwaliteit! Let op: neem cash geld mee want je kunt op het park niet overal pinnen. In Berlin zit wel een pin automaat.PHANTASIALAND - VERVOER EN VERBLIJF

Phantasialand in Brühl is goed te bereiken vanuit Nederland. Vanaf Breda is Phantasialand 2 uur rijden. Je auto kun je gemakkelijk bij Phantasialand parkeren voor €5 per dag.


Phantasialand heeft zelf twee hotels die ook volledig in thema zijn: Chinees hotel Ling Bao en Afrikaans hotel Matamba. Zelf heb ik toen ik zeven jaar was met mijn ouders en broertje in Ling Bao verbleven. Ik herinner me voornamelijk het überchille zwembad wat ook buiten doorloopt en het dubbeldekker Chinese drakenbootbed waar ik met mijn broertje mocht slapen. Tof voor kids dus! De twee hotels in Phantasialand zelf vonden nu wij best prijzig, daarom hebben we gekozen voor een hotel vlak bij in het plaatsje Bonn. Bonn is de geboorteplaats van Beethoven, heeft een tof kasteel en de maand dat wij hier waren (april) was er het kersenbloesem festival want: Bonn is de Europese kersenbloesem stad vergelijkbaar met de Japanse Sakura. Genoeg reden om een paar uur door Bonn te struinen dus! Lees binnenkort meer over tips en hotspots in Bonn.PHANTASIALAND - PRIJZEN EN OPENINGSTIJDEN

Phantasialand entree tickets koop je gemakkelijk via de website van Phantasialand voor €49,50 (12 t/m 59 jaar). Daarmee liggen de prijzen precies tussen de goedkopere Efteling (€40) en het duurdere Disneyland Parijs (€69) in. Phantasialand steekt er voor ons bij deze drie parken toch écht wel bovenuit qua totaal beleving, spectaculairdere attracties en de prijs-kwaliteit. Wij gebruikte de actie 1x betalen 2x pret waarmee je de tweede dag gratis nog een keer het park binnen mag; of je ticket bewaart tot een ander moment dat jaar. Zo betaalde wij voor een weekendje weg Phantasialand + overnachting in Bonn slechts €67,00 p.p.


Het park is elke dag geopend van 09:00-18:00. Afwijkende openingstijden zijn er in november & december van 11:00-20:00 en in juli & augustus van 09:00-20:00. Kluisjes kun je op verschillende plekken in het park gebruiken voor €1 en staan aangeven op de plattegrond.


Dit was mijn ultieme pretpark tip voor Europa! Voor iemand met oog voor detail en die licht perfectionistisch is, is een themapark dat zo goed in detail is uitgewerkt als Phantasialand GEWELDIG! Ben jij in Phantasialand geweest? Of heb jij nog toffe tips voor een ander pretpark? Laat het me dan zeker weten via één van onderstaande media! Vind ik leuk!


Instagram: @hungryftworld

Pinterest: Hungry for the world

E-mail: info@hungryftworld.com

Blog: www.hungryftworld.com