RECEPT - BELGISCHE PETIT-BEURRE TAART

Bijgewerkt op: feb 25

Een familierecept dit keer! Mijn lieve vriend was afgelopen week jarig en wilde niets liever dan een 'koekjestaart' zoals zijn oma en vader hem vroeger altijd maakte bij verjaardagen. Een echte Vlaamse klassieker, en aangezien ik ben opgegroeid rondom de Belgisch-Nederlandse grens kende ik hem; alleen dan als petit-beurre taart zoals hij in België word genoemd. Er zijn veel verschillende recepten voor een petit-beurre taart: sommige maken hem met roomboter, andere met margarine. En dan heb je nog de keuze uit poedersuiker of basterdsuiker! Ik volg het traditionele recept van mijn vriend zijn oma, met een eigen twist. Het leuke van deze taart is dat hij mega simpel is, maar voor smaak niet onderdoet aan een echte taart! Gewoon onwijs lekker dus! Hieronder vind je het recept voor Belgische petit-beurre taart.Wat heb je nodig voor 1 petit-beurre taart?

 • 1 pak petit-beurre biscuits (ook wel bekend als thee biscuits; zitten meestal +- 40 biscuits in één verpakking)

 • 250 gram margarine; op kamer temperatuur (voor een vollere versie kun je roomboter gebruiken)

 • 375 gram bruine basterdsuiker (witte basterdsuiker kan ook)

 • kopje koffie (afgekoeld) in een schaaltje

 • 1-2 theelepels melk

 • extra pure hagelslag


Zo maak je een waanzinnig lekkere petit-beurre taart!

 1. Zorg dat de boter echt op kamer temperatuur is! Tip: zet hem 15 seconden in de magnetron. Je moet een deukje in de boter kunnen duwen, maar hij mag niet gesmolten zijn. Nog niet zacht genoeg? Zet nog eens 10 seconden erin.

 2. Mix de boter romig in een keukenmachine. Voeg de basterdsuiker toe en mix dit tot een crème. Voeg 1-2 theelepels melk toe om hem smeuïger te maken.

 3. Stapelen en smeren maar! Haal de petit-beurre biscuits door de koffie. Wil je een harder biscuit; haal hem er simpelweg eventjes doorheen. Wil je een zachtere biscuit; drenk elk biscuit 5-10 seconden in de koffie. Leg een aantal biscuits naast elkaar en besmeer met de crème. Volg weer met een aantal door de koffie gehaalde biscuits, en besmeer opnieuw met de crème. Zo ga je door tot alle biscuits op zijn.

 4. Hou nog redelijk wat crème over om heel de buitenkant mee dicht te smeren! Uiteindelijk maak je de petit-beurre taart af door hem met de extra pure hagelslag te bestrooien. Yum!

 5. Zet de petit-beurre taart eerst even in de koelkast om 'op te stijven' en alle smaken goed in te laten trekken.


ENJOY!
Heb jij "Oma's" petit-beurre taart gemaakt? Yummm! Tips of vragen? Laat het mij en je vrienden dan zeker weten via één van onderstaande media! Vind ik leuk!

Instagram: @hungryftworld en #hungryftworld#hungryftworld

Pinterest: Hungry for the world

E-mail: info@hungryftworld.com

Blog: www.hungryftworld.com