RECEPT - PINK SMOOTHIE BOWL

Ik ben gek op smoothie bowls en tijdens onze reis door Bali hebben we deze ontelbaar vaak gegeten! Thuis eten we nu ook regelmatig overheerlijke & gezonde smoothie bowls! Bijkomend voordeel is dat ze thuis supersnel klaar zijn met de juiste voorbereidingen: zorg ervoor dat je bananen + ander fruit in je diepvries hebt liggen en wat lekkere toppings in je kast hebt. TIP: zorg ervoor dat je bananen geschild en in plakjes zijn gesneden voor je ze invriest, ik was de eerste keer zo'n lichtpuntje die dit vergat en met een ongeschilde bevroren banaan zat (LOL). In het zomerseizoen wandel ik naar één van de lokale boeren om een bakje aardbeien en ben ik helemaal ready om een Pink Smoothie Bowl te maken! Hieronder vind je het recept voor de Pink Smoothie Bowl.Wat heb je nodig voor 1 overheerlijke Pink Smoothie Bowl?

  • 1 bevroren banaan

  • handjevol aardbeien (in het seizoen vers, anders bevroren)

  • je favo toppings (ik gebruikte verse aardbeien en een halve banaan, kokosflakes en granola van Eat Natural Glutenfree)

  • een tof kommetje zoals die ik gebruik van Plant Ahead

  • keukenmachine / blender + lepel


Zo maak je de Pink Smoothie Bowl!

  1. Blend de bevroren banaan (die je 5 tot 10 minuutjes hebt laten "ontdooien") met je keukenmachine of blender fijn met een klein scheutje water. TIP: Ik gebruik altijd een kunststof lepel om het bevroren fruit tussendoor van de kanten af te schrapen en naar beneden te drukken, zodat alles optimaal gemixt word en het niet vast blijft hangen. Schrapen, mixen, schrapen, mixen. Sommige blenders hebben een stamper, ook ideaal!

  2. Als de bevroren banaan helemaal gemixt is, doe je er een goede handvol aardbeien met een klein scheutje water bij en mix deze. Gebruik opnieuw de lepel! Nu krijg je beetje bij beetje de romige consistentie van ijs. Wil je een vollere smoothiebowl? Doe er dan nog een handje aardbeien bij!

  3. Serveer met je favo toppings zoals verse aardbeien, een halve banaan, (geroosterde) kokosflakes en granola!


ENJOY!Heb jij mijn Pink Smoothie Bowl gemaakt? Yummm! Tips of vragen? Laat het mij en je vrienden dan zeker weten via één van onderstaande media! Vind ik leuk!

Instagram: @hungryftworld en #hungryftworld

Pinterest: Hungry for the world

E-mail: info@hungryftworld.com

Blog: www.hungryftworld.com