RECEPT - WENTELTEEFJES MET SNELLE SALTED CARAMEL & FRUIT

Wentelteefjes! Wie houdt er niet van? Het ultieme zondagochtend ontbijt om jezelf of iemand anders te verwennen met iets lekkers. We kennen allemaal de old school wentelteefjes van wit brood, daarom heb ik een iets spannender recept voor je. Ik gebruikte krentenbrood als basis, maar je kunt ook voor brioche, suikerbrood of toch de old school witte bammetjes gaan. Om het extra lekker te maken, top je de wentelteefjes af met vers fruit, hazelnoot en salted caramel. TIP 1: koop een heel brood en snijd het zelf, zodat je lekker dikke plakken hebt. TIP 2: het knapperige van de gehakte hazelnootjes in combinatie met de zachte wentelteefjes maakt dit recept af. Hak de hazelnoten zelf, of koop net als mij een zakje nougatine (in het bak schap van je supermarkt) voor ultiem gemak. Hieronder vind je het recept voor overheerlijke wentelteefjes & een snelle salted caramel.Wat heb je nodig voor 2 porties overheerlijke wentelteefjes?

 • 4 plakken zelf gesneden (krenten) brood

 • 1 ei

 • 250 ml melk (voor lactosevrij plantaardige melk zoals haver-, soja- of amandelmelk)

 • kaneel

 • zeezout

 • ahorn siroop (of stroop)

 • hazelnoot; gehakt

 • kokosolie of boter

 • je favo fruit (ik gebruikte frambozen, bosbessen, vijg en passievrucht)


Zo maak je de allerlekkerste wentelteefjes en de snelle salted caramel!

 1. Mix het ei met de melk en een snuf kaneel goed door elkaar.

 2. Wentel de plakken (krenten)brood in het ei-melk-kaneel mengsel.

 3. Bak de plakken (krenten)brood om en om in wat kokosolie of boter goudbruin.

 4. Maak terwijl je de wentelteefjes bakt de salted caramel: mix in een kommetje de door jou gewenste hoeveelheid ahornsiroop met een snufje kaneel en een beetje zeezout. Voilà! Easy toch?!

 5. Schenk de salted caramel over je wentelteefjes, strooi er wat hazelnoot over en serveer met je favo fruit toppings zoals frambozen, bosbessen, vijg & passievrucht.


ENJOY!Heb jij mijn wentelteefjes van krentenbrood gemaakt? En de super easy salted caramel? Gegarandeerd blije gezichten als je dit voor je lover, beste vriendin of voor jezelf klaar maakt. Tips of vragen? Laat het mij en je vrienden dan zeker weten via één van onderstaande media! Vind ik leuk!

Instagram: @hungryftworld en #hungryftworld

Pinterest: Hungry for the world

E-mail: info@hungryftworld.com

Blog: www.hungryftworld.com