SINEU: DE OUDSTE TRADITIONELE MARKT OP MALLORCA - HOTSPOT

Sineu is de oudste en meest traditionele markt op het Spaanse eiland Mallorca. Perfect om lokale delicatessen te proeven & kopen of de leukste handgemaakte souvenirs in te slaan. Wij vinden het vaak heerlijk om op reis over marktjes te struinen en 's avonds met de lekkerste producten een gezellig tapas avondje te houden! Hieronder lees je alles wat je moet weten over de leukste markt op Mallorca!SINEU - EEN TYPISCH MALLORQUINS DORPJE

Gezellige straatjes, oude huizen, een imposante kerk en kleine winkeltjes. Dit alles maakt dat Sineu een typisch Mallorquins dorpje is. Perfect om doorheen te struinen! Op de verschillende pleintjes vind je allerlei restaurants en barretjes waar je kunt genieten van een vino of cerveza met pinchos op het terras.


FUN FACT: Geografisch gezien ligt Sineu precies in het midden van Mallorca, waardoor dit vroeger (1240) de eerste plek op Mallorca was welke een eigen ziekenhuis had.SINEU - DE OUDSTE TRADITIONELE MARKT OP MALLORCA

Al sinds de 14e eeuw verandert Sineu elke woensdag ochtend tussen 08:00 en 14:00 van een rustig plekje in het binnenland in een levendig dorp met een grote markt. Dat dat geen geheim meer is, mag duidelijk zijn! Ondanks dat het de meest traditionele markt op het eiland is, trekt het VEEL locals en toeristen aan. Als je Sineu in komt rijden zie je vanzelf een groot parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Vanuit hier loop je binnen 5 minuutjes het centrum in.


TIP: kom voor 10:30 's ochtends, hierna is het erg druk.LIVE MUZIEK & LOKALE PRODUCTEN

De markt is verspreid door het hele dorp met hier en daar gezellige live muziek. Je vind er kraampjes met handgemaakte producten zoals keramiek en aloe vera producten, maar ook wat meer 'toeristische' kraampjes met leer en sieraden. En niet te vergeten vind je op deze oorspronkelijke landbouw markt ook nog steeds levende dieren (die wij overigens niet hebben gezien).
FOODIES HEAVEN

Wat je er in overvloed vind: FOOD! Kramen vol met vers fruit en groenten, tonnen vol verse olijven, allerlei kaasjes en fuets, bakkers kramen met de lekkerste broden en zoetigheden. Mallorca's zoete specialiteit is de ensaimada: een heerlijk zoet broodje. De hartige specialiteit die je veel voorbij ziet komen is de Pa amb oli: goed brood ingesmeerd met knoflook, tomaten en olijfolie. Deze twee mag je dus zeker niet overslaan! Kortom: de hemel voor foodies.Dit was mijn tip voor een hele leuke to do activiteit op Mallorca! De oudste, meest traditionele en authentieke markt die je op dit eiland in de Balearen zal vinden. Perfect om lokale delicatessen te proeven of souvenirs in te slaan! Weet jij nog meer leuke marktjes of to do activiteiten op Mallorca? Laat het me dan zeker weten via één van onderstaande media! Vind ik leuk!

Instagram: @hungryftworld en #hungryftworld

Pinterest: Hungry for the world

E-mail: info@hungryftworld.com

Blog: www.hungryftworld.com