THAI FARM COOKING SCHOOL - HOTSPOT CHIANG MAI THAILAND

De Thaise keuken is echt mijn favo! Vaak denken mensen - inclusief mijzelf soms - dat de Thaise keuken niet voor de hand liggend is, veel tijd kost of dat je er aparte ingrediënten voor nodig hebt. Het is misschien inderdaad een minder voor de hand liggende keuze dan 's avonds iets Italiaans of Mexicaans op tafel zetten, maar het is echt wel een snelle keuken vol smaak! En de meeste ingrediënten hebben ze in grote supermarkten of toko's. Eén van de dingen die we hoe dan ook héél graag wilde doen tijdens onze reis door Thailand was een cooking class in het Noorden! Hieronder lees je hoe wij onze Thaise cooking class bij de Thai Farm Cooking School in Chiang Mai hebben beleefd, en ja dit was een hele GROTE aanrader! Be prepared for a lot of yummy food!ORGANISCH EN ZELFVOORZIENENDE FAMILIE FARM

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er zijn ontzettend véél verschillende cooking classes te vinden in Chiang Mai. Nu kan ik natuurlijk niet over degene oordelen waar wij niet zijn geweest, maar de Thai Farm Cooking School is one of a kind! Wat deze cooking class uniek maakt is dat het op een geweldig mooie locatie buiten het drukke stadscentrum van Chiang Mai ligt.


De Thai Farm Cooking School is opgezet door een Thaise familie die door ervaring en vindingrijkheid een eigen zelfvoorzienende farm hebben kunnen opbouwen waar zij allerlei verse ingrediënten en kruiden verbouwen. Je krijgt les van la mama, de dochter of iemand anders. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn HILARISCH! Yes, die Thai houden wel van grapjes maken waardoor het een hele laagdrempelige en gezellige cooking class is!
LET'S COOK SOME THAI FOOD!

Je wordt 's ochtends opgehaald en stopt eerst bij een lokale markt om kennis te maken met - en proeven van! - de 'niet verse' producten die je in je gerechten zal gebruiken zoals verschillende smaakmakers. Op de farm zelf wandel je door de rijstvelden en het platteland. Hier krijg je uitleg over alle mooie ingrediënten die ze verbouwen en die je tijdens het koken gaat gebruiken.
Uiteindelijk leer je aan je eigen werkbankje op de farm midden in de natuur allerlei Thaise gerechten te bereiden in een klein internationaal gezelschap vol foodies. Zo leer je een curry pasta, een Thaise curry, een soep en drie andere Thaise gerechten maken. Heel tof is dat ze een keuze bieden bij alle gangen! Wil je een rode, gele of groene curry (pasta) maken? Vega, vis, kip of vlees? Keuze uit twee desserts! Thuis kun je dit gemakkelijk opnieuw maken door het receptenboekje wat je van de Thaise mama of dochter meekrijgt. Na elke gang ga je gezellig buiten aan een lange tafel met iedereen de gerechtjes op eten!GO, GO, GO!

Voor 1500THB geniet je op een rustgevende plek van een hele dag Thaise kookles, all the yummy food en inclusief transport heen en terug + drankjes de hele dag door. Voor ons was het elke Baht waard en echt één van de hoogtepunten van onze reis door Thailand!Dit was mijn tip voor een toffe cooking class in het Noorden van Thailand! Een authentieke Thaise farm, zelfvoorzienend en hééél YUMMY gerechtjes! Heb jij ook wel eens ergens ter wereld een cooking class gedaan? Of heb jij nog tips voor een andere bestemming? Laat het me dan zeker weten via één van onderstaande media! Vind ik leuk!


Instagram: @hungryftworld en #hungryftworld

Pinterest: Hungry for the world

E-mail: info@hungryftworld.com

Blog: www.hungryftworld.com